Milka Leo

Posted on oktober 17, 2010

0


Milka bestaat al sinds 1907, maar in 1973 verscheen het eerste relaclamespot van Milka met de lila-kleurige koe die centraal staat. Sinds de jaren ‘90 is de koe op de verpakkingen altijd direct te zien: er werd een koe van het Simmenthaler ras vanaf links met een licht gebogen kop en vastgelegde tekst en vlekken midden in een Alpengebied afgebeeld. Sindsdien is dit het standaard beeld bij Milka. Milka is door middel van de koe altijd een opvallend concept geweest.

In 2004 verscheen een nieuw soort chocolade van Milka met een nieuw reclamespotje. Milka Leo kwam op de markt door de geweldige kreet; ‘’Leooooo, Leoooooo, iedereen komt als je Leo roept’’. Door de zingende, makkelijke en pakkende kreet ging het bij iedereen kriebelen om de chocolade te proberen. Zonder deze kreet had Milka Leo misschien niet zo goed aangeslagen als hij nu heeft.

Sinds 2007 ongeveer is Milka Leo bijna niet meer los te koop bij supermarkten. Milka Leo is alleen nog te krijgen bij een zelfbedieningsgroothandel als bijvoorbeeld de Makro. Daar kan je Milka Leo krijgen in een 12-pack. Waarom Milka Leo uit de winkels zou zijn gehaald; daarover is weinig informatie te vinden, maar we kunnen er niet omheen dat Milka met een geweldige conceptlancering is gekomen en goed is aangeslagen bij chocoladeliefhebbers.

Bronnen;
http://oudmaargoud.blogspot.com/2010/03/foute-conceptlancering.html
http://www.milka.be/milka1/page?siteid=milka1-prd&locale=benl1&PagecRef=553

Advertenties