Extra Dikke Wehkampgids

Posted on oktober 17, 2010

0Een aantal jaar geleden kwam Wehkamp met een extra dikke consumentengids. Diervriendelijke Nederlanders schrokken erg van de reclame die voor deze gids was gemaakt. De extra dikke gids werd door middel van een reclamespotje op de hoogte gebracht.

Het spotje:

Het reclamespotje was schokkend voor dierenliefhebbers. In het spotje was te zien dat een paar hondjes op een deurmat lagen om te wachten op de post voor hun baas. Wanneer de postbode richting de deurmat loopt en de honden de postbode horen stappen de grotere honden opzij, een klein hondje blijft op zijn plaats. Vervolgens gooit de postbode de ‘’extra dikke’’ gids door de brievenbus die maar net past, de gids komt midden op het hondje terrecht en wordt geplet.

Veel mensen zagen de humor er wel van in, maar velen vonden deze reclame (lancering van het product) niet juist. Veel mensen zagen dit als dierenmishandeling, en door de dikte van de gids zouden veel huisdieren gewond kunnen raken.

Wehkamp kan hiermee veel klanten hebben verloren, waardoor je kan spreken van een mislukte conceptlancering. De gids is wel met een kleinere grootte op de markt gekomen.

Bronnen:
www.google.nl
www.wehkamp.nl
www.youtube.com

Advertenties