Zaterdagavondshow van Paul de Leeuw

Posted on oktober 3, 2010

0


SBS 6 kwam op 21 Augustus 2010 met een nieuwe amusementshow op de buis; de Zaterdagavondshow met Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens.
Na de succesvolle zaterdagavondprogramma’s van Paul de Leeuw maakte zijn productiehuis EVA speciaal voor SBS 6 de nieuwe zaterdagavondshow.

Marc-Marie en Beau hebben op geheel eigen wijze de meest uiteenlopende dromen van mensen in het publiek op een bijzondere, grappige en emotionele manier uit laten komen. Geen droom is te gek voor de twee. Het duo zetten alles op alles om de verzoeken op een ludieke manier in de studio te realiseren.

Zaterdagavond is voor de commerciële zenders en Nederland 1 één van de belangrijkste tv-avonden van de week waarin ze strijd voeren met amusementsprogramma’s.
De Zaterdagavondshow begon met ruim 900.000 kijkers, maar dat aantal zakte gestaag naar 526.000 op 11 september. Voor SBS 6 zijn dit te weinig kijkers om het programma voort te zetten wat er dus voor zorgde dat het uitzenden van de zaterdagavond show werd gestopt.
Eigenlijk zouden er acht afleveringen worden gemaakt maar SBS 6 gaat nu animatiefilms uitzenden.
Het programma had dezelfde opzet als het succesvolle Mooi weer de Leeuw, dat vier jaar lang een van de best bekeken programma’s was bij de publieke omroep.

Het stoppen van de show betekent ook een tegenvaller voor het pas twee jaar oude productiebedrijf van Paul de Leeuw; EVA Media. Het productiebedrijf van Paul de Leeuw kan hiermee weer een flop noteren. EVA Media wist eerder ook al van De Tafel van Vijf geen succes te maken en ook Top of Flop faalde.
Ook zijn Madiwodovrijdagshow op Nederland 3 is vooralsnog geen succes: de eerste week was goed voor gemiddeld 480.000 mensen, vorige week waren dat er nog maar 339.000. De uitzending van maandag 13 september trok 310.000 kijkers.

Hier is een klein stukje te zien van een aflevering.

Micro: Amusementshow
Maxi: Amusement, vermaak
Mega: Socialisatie

Bronnen:
http://www.tv-visie.nl/nieuws/nederland/marc-marie-en-beau-samen-in-zaterdagavondshow-sbs-6_38701/
http://www.sbs6.nl/web/show/id=1190580/langid=43
http://www.telegraaf.nl/prive/7649195/__SBS_6_stopt_met_Zaterdagavondshow__.html

Door Adinda

Advertenties